Trucuri pentru a-ti curata eficient rucsacul

Realista

Odata ce ai descoperit cat de util si de chic poate fi un rucsac, iti va fi greu sa te mai desparti de el. Vei dori sa il porti zilnic si probabil ca o vei face in cea mai mare parte a timpului.

Cu toate acestea, utilizarea zilnica il expune destul de mult uzurii, iar de aceea trebuie sa ii acorzi atentia necesara pentru a preveni afectarea materialelor din care a fost confectionat.

Din cand in cand, rucsacul mai trebuie si curatat. Iar tot acest procedeu poate parea complicat, mai ales daca nu cunosti cateva trucuri.

In randurile urmatoare iti vom oferi insa cateva sfaturi despre cum poti curata corect si eficient un rucsac dama pentru a-i prelungi considerabil durata de viata.

Asadar, daca esti o iubitoare a rucsacurilor si doresti sa te bucuri de ele cat mai mult timp, acest articol iti va fi de ajutor.

Rucsacurile nu se spala in masina de spalat

Majoritatea rucsacurilor nu pot fi spalate in masina de spalat rufe. In ciuda acestui fapt, mai pot exista si exceptii. Din acest motiv ar trebui sa verifici eticheta rucsacului precum si sa soliciti informatii de la producator in acest sens.

Raspunsul cel mai probabil va fi acela ca trebuie sa speli rucsacul manual dar, cu un program potrivit, il vei putea spala si in masina de spalat rufe.

Rucsacul trebuie sa fie gol

Urmatorul pas, dupa verificarea etichetei, este verificarea compartimentelor pentru a te asigura ca nu au ramas lucruri in rucsac.

In cazul in care pui rucsacul la masina de spalat, aceste lucruri ar putea fi afectate, dar la fel de mult ar putea avea de suferit si materialul din care a fost confectionat.

De asemenea, orice urma de murdarie ar trebui indepartata in prealabil. Astfel iti va fi mult mai usor sa il cureti dupa.

Ocupa-te de petele de pe suprafata rucsacului

Daca materialul rucsacului tau a capatat mai multe pete cauzate de diferite substante sau lichide, atunci acestea ar trebui sa reprezinte principala ta preocupare.

Inainte de a spala intreg rucsacul, va trebui sa cureti petele acestuia. Poti face acest lucru folosind una din numeroasele solutii disponibile in comert pentru diferite tipuri de materiale. Inainte de a folosi produsul achizitionat, testeaza-l pe o suprafata mai putin vizibila, pentru a te asigura ca produsul nu va produce pagube.

Puteti folosi o periuta de dinti fina, impreuna cu produsul achizitionat, iar petele vor fi indepartate apoi cu usurinta.

Foloseste apa calduta si sapun

Dupa ce ai scapat de petele buclucase, te poti ocupa de spalarea rucsacului in intregime. Intr-un recipient spatios pune apa calduta si putin sapun, iar apoi poti introduce si rucsacul. Incearca sa folosesti un produs cat mai natural, cu cat mai putine substante chimice.

Foloseste o laveta fina pentru a spala rucsacul in intregime, folosind miscari circulare si usoare.

Dupa ce consideri ca rucsacul este suficient de curat, poti folosi apa calduta pentru a-l clati cat mai bine.  

Foloseste un prosop pentru a indeparta excesul de apa, iar mai apoi il poti lasa la uscat. Nu il pune pe calorifer sau la alta sursa de caldura si nici nu il lasa expus razelor soarelui. Un loc umbros, cu o temperatura decenta este mai mult decat ideal.

Dupa ce se va usca, vei vedea ca arata iar ca nou, asa ca il vei putea purta cu mandrie in continuare.

Leave a Reply

Next Post

Cum sa iti cureti usor centrala termica pe lemne

Producatorul de centrale pe lemne Liepsnele spune despre centralele sale ca au o durata de viata de peste de 25 ani, fara sa prezinte probleme de functionare. Cu toate acestea, trebuie sa constientizam ca durata de functionare a unei centrale pe lemne este influentata in mod direct de modul de […]