Cele mai cunoscute criptomonede pe care sa le tranzactionezi in 2018

Realista

Criptomonedele reprezinta tentatia oricarui investitor la inceput de an. Toate privirile sunt atintite la acest moment pe Bitcoin, a carui crestere spectaculoasa a nascut deja o serie intreaga de intrebari.

Astfel, unii analisti se intreaba daca nu cumva acesta este semnalul unei noi crize mondiale, dar si a unei reasezari a sistemului bancar traditional, care a dat pana acum numeroase lovituri pietelor financiare de-a lungul timpului.

Pe de alta parte, exista si o tabara a scepticilor, care vad cresterea Bitcoin drept una nesustenabila, pe care nu ne putem baza in viitorul apropiat. Una peste alta, avem insa marturiile unora dintre cei mai influenti oameni ai planetei, adanc infipti in sistemul monetar, care spun ca viitorul va apartine totusi criptomonedelor, ramanand doar ca acestea sa depaseasca proba timpului.

Bitcoin, regele neincoronat al valutelor virtuala

De departe, cel mai cunoscut nume pe aceasta piata in plina expansiune exte Bitcoin, care a avut o perioada extraordinar de fasta la inceputul anului, cand s-a tranzactionat su cu 16 mii de dolari. La momentul de fata, cursul sau este stabilizat undeva in jurul cifrei de zece mii de dolari americani. Iar cine doreste sa parieze pe Bitcoin o poate face in continuare, chiar daca pretul sau pare unul exorbitant.

Aici, trebuie mentionat ca Bitcoin este divizibil, astfel ca pe piata tranzactiilor poti cumpara miimi de fractiune dintr-un Bitcoin. Prin urmare, putem spune ca nu exista limite de suma in acest sens, putandu-ti cumpara Bitcoin de cati bani ai. Poti afla aici in timp real preturi criptomonede.

Ethereum, urmatoarea mare revelatie

Desi toata atentia este captata de Bitcoin, nu trebuie trecute cu vederea nici alte valute virtuale. Ethereum este una dintre ele, aceasta fiind tranzactionata astazi la preturi de peste 3.400 de lei, la aproximativ o zecime din fratele sau mai mare, Bitcoin.

Cu toate acestea, analistii prevad un viitor excelent pentru Ethereum si pentru cei care aleg sa investeasca in aceasta moneda, care a cunoscut, de asemenea, o crestere spectaculoasa in ultima jumatate de an. Iar daca tinem cont ca aceasta moneda a aparut abia cu cativa ani in urma, in 2014, putem spune ca are un start suficient de bun pentru a ne gandi la tranzactii avantajoase si pe viitor.

Ripple este un alt nume care se afla pe buzele traderilor la acest moment, acesta avand o valoare comparabila cu Ethereum. Aceasta se bazeaza pe tranzactiile sale foarte rapide, care ii confera un avantaj in fata criptomonedelor bazate pe clasicul chainblock, brevetat de creatorii Bitcoin.

O alta deosebire este aceea ca Ripple nu poate fi minat. Cu alte cuvinte, nu poate fi emisa moneda noua in alt sistem decat cel anuntat de creatorii Ripple. Acestia spun ca vor scoate pe piata cate un miliard de unitati in fiecare luna, creand un orizont oarecum previzibil in ceea ce priveste tranzactiile.

In fine, Litecoin vine tare din urma, cu o valoare de tranzactionare care a crescut cu 7000 la suta in ultima perioada. Prin urmare, ce dovezi mai clare ale castigurilor de pe aceasta piata mai putem avea?

Leave a Reply

Next Post

Cizmele – pentru femeile care doresc sa fie dive in orice perioada a anului

Nimeni nu spune ca odata cu venirea iernii femeile trebuie sa piarda din eleganta, sa se infofoleasca in cele mai lipsite de stil haine si sa isi lase in urma stilul vestimentar personal. Dimpotriva chiar, aceasta poate sa fie tocmai perioada marilor experimente, cand straturile de haine si textura acestora […]