De ce a devenit obligatorie certificarea PMP pentru managerii de proiect și cum se obține

Realista

Tendințele din piața muncii impun cu tot mai multă vehemență obținerea unei certificări internaționale în domeniul managementului de proiect, aceasta devenind, deja, unul dintre cele mai importante criterii în baza căruia project managerii sunt angajați sau primesc măriri salariale.

Așadar, dacă până în urmă cu câțiva ani, o certificare internațională în PM era asul din mânecă al oricărui manager de proiect care își căuta un loc de muncă mai bun, în prezent, o astfel de diplomă este aproape indispensabilă pentru cei care activează în domeniu.

De aceea, interesul lor pentru susținerea examenului organizat de Project Management Institute (PMI) – organismul care reglementează și oferă certificările internaționale în domeniu – este într-o continuă creștere.

3 lucruri care influențează creșterea nevoii de a deține certificarea PMP – Project Management Professional:

  • Necesitatea de a putea gestiona corect orice proiect, ținând pasul, totodată, cu creșterea continuă a varietății de nevoi apărute și în piața noastră de business;
  • Nevoia dezvoltării capabilității de a implementa proiectele avute în lucru fără întârzieri sau pierderi financiare, precum și fără a te abate de la ritmul și viteza de schimbare a pieței;
  • Evoluția piețelor, dată de nevoia continuă de îmbunătățire și dezvoltare a fiecărei industrii.

Cum se obține certificarea PMP?

Așa cum spuneam, certificările Project Management Professional sunt acordate de PMI, o instituție internațională care organizează periodic examene pentru managerii de proiect din toată lumea, indiferent de industria în care activează.

Promovarea acestui examen, însă, nu este un lucru tocmai ușor de făcut, testarea având un grad ridicat de dificultate, cu 200 de întrebări de tip grilă și un timp de examinare de 4 ore.

Cel mai bun manual de pregătire pentru acest examen, precum și cel mai folosit etalon de documentare teoretică, la nivel internațional, este PMP Exam Prep al Ritei Mulcahy – celebră pentru metodele pe care le-a brevetat în domeniul managementului de proiect, metode folosite în prezent de milioane de oameni din peste 50 de țări ale lumii.

Și pentru că materia este destul de dificil de asimilat, iar pentru promovarea examenului vei avea nevoie de ceva mai mult decât de învățat mecanic un întreg manual, un curs PMP poate fi cea mai sigură cale spre obținerea certificării.

Mai mult, este foarte important de știut că Project Management Institute condiționează înscrierea la examenul PMP prin obligativitatea de a deține cel puțin 35 de ore de pregătire teoretică în managementul de proiect, așadar s-ar putea ca înscrierea la un curs să fie cu atât mai mult necesară și benefică.

Ce curs să urmezi?

În România, unul dintre cele mai apreciate cursuri PMP este cel pe care EDU EUPC îl organizează periodic în București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

Și pe bună dreptate este apreciat acest curs, pentru că oferă o mulțime de avantaje exclusive. De exemplu, garanția promovării examenului PMP – beneficiu pe care nicio altă companie de training din țară nu-l oferă.

Un alt plus substanțial de care poți avea parte prin participarea la un curs PMP organizat de EDU EUPC constă în faptul că aceștia au exclusivitate, în România, și în deținerea licenței pentru predare după metodologia Ritei Mulcahy, așa că te poți pregăti pentru examen chiar din manualul PMP Exam Prep.

Pentru a consulta calendarul cursurilor și a afla mai multe detalii despre înscrieri, vizitează edu.eupc.ro.

Leave a Reply

Next Post

Cum se optimizeaza un site?

In momentul in care detii un site sau un blog, cu siguranta iti doresti ca traficul acestora sa fie unul cat se poate de mare, insa sunt situatii in care in cazul in care nu apelezi la ajutorul specialistilor, orice ai face de unul singur, nu vei reusi sa ai […]