Cum sa iti cureti usor centrala termica pe lemne

Realista

Producatorul de centrale pe lemne Liepsnele spune despre centralele sale ca au o durata de viata de peste de 25 ani, fara sa prezinte probleme de functionare.

Cu toate acestea, trebuie sa constientizam ca durata de functionare a unei centrale pe lemne este influentata in mod direct de modul de exploatare.

Ca utilizator al centralei pe lemne esti responsabil de intretinerea sa. La fel ca in cazul multor alte aparate, cu cat ai mai multa grija de centrala ta pe lemne, cu atat ea va functiona mai mult timp. Va avea o durata de viata mare si totodata isi va pastra un randament satisfacator care cu siguranta te va incanta.

Dar cum se intretine corect o centrala pe lemne? Ei bine, nu e deloc greu! Trebuie doar sa o cureti frecvent, iar ca recompensa, centrala va functiona mereu corect, riscurile aparitiei unor defectiuni fiind minime.

Cand si cum sa cureti centrala simplu si usor

Centrala pe lemne trebuie curatata cat mai frecvent. De regula, in cazul unei centrale Liepsnele aceasta lucrare ar trebui facuta o data la doua saptamani, cel putin.

Pentru a curata centrala pe lemne nu ai nevoie de cunostinte avansate si nici de echipament special. Poti face curatarea centralei doar cu o pereche de manusi, cu o perie de sarma si cu putina rabdare.

Daca detii o centrala pe lemne Liepsnele si folosesti lemne pentru incalzire, atunci ar trebui sa iti rezervi 2-3 zile in fiecare luna pentru a indeparta cenusa. In schimb, daca alimentarea se face pe carbune, cenusa ar trebui indepartata inainte de fiecare alimentare.

Racordul dintre centrala si cos trebuie la randul sau curatat. Daca vei ignora aceasta parte a centralei pe lemne, este foarte probabil sa observi un tiraj slab la un moment dat, ceea ce va afecta performanta centralei.

Atentie trebuie sa oferi si peretilor interiori ai centralei. Folosind o perie de sarma, vei putea curata cu usurinta peretii centrale chiar prin usa dedicata alimentarii. De asemenea, pentru a curata centrala mai poate fi folosit si orificiul de evacuare a fumului, situat in partea opusa usii de alimentare.

Alte elemente ale centralei care trebuie curatate

Cenusa se mai poate aduna si la distribuitorul de aer. Drept urmare, acesta necesita la randul sau putina atentie din cand in cand. Verifica deci canalele de admisie a aerului iar daca este nevoie, acestea trebuie curatate.

Pentru ca distribuitorul sa poata fi ridicat cu usurinta, cablul dedicat ridicarii acestuia ar trebui gresat frecvent, astfel incat sa fie evitate urmele de uzura.

Centrala va fi mereu ca noua daca iti vei dedica putin timp pentru gresarea balamalelor usilor. Prin gresarea benzii care asigura etansarea usilor pot fi evitate incidente destul de periculoase.

Drept urmare, se recomanda inspectarea etansietatii cel putin o data pe luna. In cazul in care banda a fost afectata si nu mai poate fi reparata, se recomanda inlocuirea sa.

Toate aceste lucrari mentionate mai sus se fac doar atunci cand focul s-a stins complet.

Daca vor fi efectuate regulat, lucrarile de intretinere a centralei pe lemne vor avea ca efect obtinerea unui randament mai bun, a unui consum mai mic si se evita totodata defectiuni sau alte pericole.

Comanda-ti acum o centrala pe lemne marca Liepsnele, intretine-o corect si vei beneficia de un sistem de incalzire foarte eficient, durabil si performant!

Leave a Reply

Next Post

Avantaje si dezavantaje ale gentilor din piele

Genta este unul dintre cee mai indragite accesorii de catre femei, dat fiind faptul ca acesta este un accesoriu care le poate completa perfect tinuta, insa in acelasi timp este si un accesoriu practic. Femeile isi pot indrepta atentia spre diferite genti in functie de tinuta aleasa, asa ca pot […]