Alege pompa de caldura in locul sistemelor de incalzire clasice

Realista

Avand in vedere efectele incalzirii globale este nevoie ca fiecare dintre noi sa faca ceva constructiv pentru a le estompa.

Totodata si resursele naturale sunt finite si trebuie sa avem in vedere acest aspect. Alege solutii ecologice de incalzire, implicit pompele de apa. Cum functioneaza acestea si ce avantaje aparte au iti voi spune in cele ce urmeaza.

In primul rand, prin intermediul acestor pompe de caldura poti face o economie de bani de pana la 75% fata de atunci cand folosesti sisteme clasice de incalzire. Pompele de caldura se numara printre putinele sisteme ce au capacitatea de a-ti satisface nevoile si asteptarile in privinta costurilor.

Dar, la cine apelezi pentru a-ti crea pompa de caldura? Ei bine, iti recomand sa accesezi https://ecodrillforaje.ro/ si sa te convingi de serviciile profesionale pe care le presteaza membrii echipei Ecodrill Foraje.

Cu o experienta de peste 10 ani pe piata de profil, echipa firmei iti ofera servicii sub certificarea calitatii. Seriozitatea si profesionalismul sunt nelispite in executia acestor lucrari.

Principiul de functionare al pompelor de caldura

In cele ce urmeaza vom vorbi putin despre modul in care acestea functioneaza. In primul rand, caldura se extrage din apa obtinuta din lichidul termic sau din foraj, introdus in furtunele colectoare.

Apa sau lichidul colectat incep procesul de echilibru termic cu schimbatorul de caldura ce provine din foraj si are o temperatura cuprinsa intre 12 – 14 ⁰C. Apoi, se intra in contact cu freonul din pompa de caldura ce se va capata stare gazoasa sau lichida.

Aceste lucruri sunt doar demersurile de inceput, pentru restul traseului ce are ca finalitate incalzirea locuintei tale, te invit sa accesezi site-ul.

Totusi, trebuie sa iti impartasesc si faptul ca exista doua tipuri de pompe de caldura:

  • Pompa de caldura APA – APA.
  • Pompa de caldura SOL – ALA.

Pompa de caldura APA – APA

Pentru acest tip de pompa, echipa recomanda executarea mai multor foraje de mica adancime pentru a putea controla cantitatea de apa folosita – important este ca debitul apei sa fie acelasi pe tot timpul anului.

Principiul acestui tip de pompa este simplu – extrage apa dintr-o panza freatica ce trebuie sa aiba o temperatura constanta de 12 – 14⁰C. Ulterior, sunt necesare cel putin 2 foraje – unul pentru diversarea apei din pompa de caldura, iar celalalt pentru extractie.

Pompa de caldura SOL – APA

Acest tip de pompa are o proprietate aparte – poate raci casa pe timpul verii. Cum? Caldura este preluata din incapere de catre sistemele de distributie a energiei din pereti, pardoseala si transferata in pamant. Astfel te poti bucura de o temperatura optima in locuinta pe timp de vara.

Acesta este si mai fiabil in comparatie cu celalalt. Este nevoie de unul sau mai multe foraje, in functie de dimensiunile locuintei tale. Apoi, se introduce un colector din polietilena prin care va circula costant un agent termic.

Acesta se pompeaza in sol din diferite circuite la temperatura de 4 – 5grade. Mai pe scurt, agentul termic transporta energia captata catre schimbatorul de caldura.

Pentru a face alegerea corecta pentru casa ta, te invit sa vizitezi site-ul ecodrillforaje.ro. Acolo poti obtine si mai multe informatii ce tin de functionarea acestor pompe de caldura.

Leave a Reply

Next Post

Cele mai frecvente intrebari despre Bitcoin

O criptomoneda (sau moneda cripta) este un activ digital care a fost special conceput pentru a functiona ca un mediu de schimb, iar aceasta care foloseste criptografie puternica pentru asigurarea tranzactiilor financiare, dar si pentru a controla crearea de unitati suplimentare si pentru a verifica transferul de active. Criptomonedele folosesc […]