Cum functioneaza incarcarea rapida a telefoanelor moderne?

Realista

Odata cu trecerea timpului, telefoanele mobile inteligente care au aparut pe piata, au fost din ce in ce mai performante, fapt care fara sa ne dam seama initial, a facut sa devenim dependenti de aceste dispozitive.

Ei bine, aceste telefoane sunt insa si foarte sensibile, asa ca va trebui sa ai foarte mare grija de modul in care iti vei proteja dispozitivul, iar din acest motiv, va trebui sa iti indrepti atentia spre accesoriile de protectie compatibile.

Un alt aspect care poate sa fie neplacut in ceea ce priveste smartphone-urile, il reprezinta bateria acestuia, iar acest lucru este cauzat de o slaba autonomiei a bateriei unui smartphone, in comparatie cu bateria unui telefon mobil care se gasea pe piata acum mai multi ani de zile.

Ei bine, si daca bateria dispozitivului nu rezista foarte mult timp incarcata, atunci cu siguranta trebuie facut ceva in ceea ce priveste modul de incarcare a telefonului, astfel incat bateria acestuia sa se incarce cat mai repede, iar acest lucru este posibil.

In cazul in care te intrebi de ce dintr-o data smartphone-urile suporta o incarcare mai rapida a bateriei, trebuie amintit faptul ca exista tehnologia Quick Charge 2.0, care a fost dezvoltata de catre Qualcomm, care vine in ajutorul celor care vor ca bateria sa li se incarce mai rapid.

In principiu, treaba este destul de simpla, pentru ca toate dispozitivele au un incarcator telefon , care este capabil sa incarce dispozitivul la 5 volti si la cel mult 2 Amperi.

Conform spuselor celor de la Qualcomm, curentul de incarcare pentru bateria unui smartphone nu poate sa fie marita, datorita faptului ca aproape toate cablurile USB care se gasesc pe piata, nu sunt capabile sa suporte amperaje mai mari, pentru ca pur si simplu s-ar topi.

Ei bine, tensiunea insa poate sa fie crescuta, astfel ca se pot gasi incarcatoare care sa suporte o tensiune electrica de 9 volti, in timp ce alte incarcatoare smartphone sunt capabile sa suporte o tensiune de 12 V.

In ceea ce priveste incarcatoarele telefoanelor care suporta o tensiune de 9 volti, putem spune ca si modelele Galaxy S6, sau Galaxy S7 sunt echipate cu astfel de incarcatoare, insa si alte telefoane precum Nexus 6, HTC One M9 sau LG G Flex 2, sunt dispozitive care au astfel de incarcatoare.

Trebuie insa specificat faptul ca in momentul in care te gandesti sa folosesti un incarcator cu o tensiune mai mare, atunci lucrurile se vor schimba putin, datorita faptului ca este nevoie de un hardware care poate suporta un astfel de incarcator, in circuitul de incarcare din dispozitiv.

Cu siguranta poti sa optezi si pentru tot felul de aplicatii pe care le poti descarca fie din Magazin Play, fie din App Store, pentru ca se pot gasi aplicatii despre care se spune ca ajuta la o incarcare mai rapida a bateriei.

Pentru o incarcare mai rapida a telefonului, ar fi iarasi ideal daca ai folosi incarcatorul original al telefonului, sau daca nu, sa iti cumperi un incarcator care sa nu fie contrafacut.

Leave a Reply

Next Post

Magento si ce mai este nou in marketing in 2017

Incepand cu anul 2017, Magento a anchetat 2.200 de producatori de marci, comercianti cu mai multe canale si comercianti exclusiv pe internet, din peste 15 segmente verticale, pentru a afla despre initiativele lor cheie de eCommerce pentru anul care vine. Studiul a inclus informatii despre previziunile comerciantilor cu amanuntul pentru […]