Schimbarea furnizorului de gaze si optiunile pe care le ai

Realista

Daca ai luat decizia de a schimba furnizorul de gaze, din varii motive, atunci ar trebui sa o si pui in practica. Ai aceasta posibilitate, deci nu ar trebui sa te privezi de drepturi.

Orice consumator de gaze in regim reglementat din tara noastra are aceasta posibilitate. Procesul dureaza in jur de trei saptamani si poti solicitate schimbarea fara a avea grija ca vechea companie ar putea sa se opuna deciziei pe care ai luat-o. Asta este valabil si in conditiile in care inregistrezi debite restante.

Liberalizarea pietei are desigur o contributie in acest sens, ANRE punand in vigoare procedura cu privire la schimbarea furnizorului inca din anul anterior. Este un drept pe care orice consumator il are si de care se poate folosi indiferent de ofertele de pe piata.

Referitor la acestea, fiecare furnizor in parte cauta sa atraga un public interesat cat mai mare, iar in acest sens propun solutii cu preturi care mai de care mai tentante. La fel ca in cazul pietei de energie electrica, si cea de gaze duce o competitie stransa in randul furnizorilor.

Ce trebuie sa stii despre procesul de schimbare furnizori gaze?

Exista o serie de etape necesar a fi parcurse de catre cei care doresc sa profite de beneficiile pe care diversi furnizori gaze le au de oferit. Colectarea de informatii cu privire la schimbarea efectiva, dar si la regularizarea obligatiilor de plata dupa ce aceasta s-a produs reprezinta cu siguranta o etapa de indeplinit in intreaga ei complexitate.

Ca sa fii sigur de faptul ca alegerea pe care o faci este una inspirata, pentru a fundamenta decizia, neaparat sa ai in vedere comparatiile de pret si mai ales clauzele din contractul pe care il vei incheia cu furnizorul. In orice caz, trebuie sa fii atent pentru ca pretul nu reprezinta cel mai important sau unicul criteriu de avut in vedere.

Pune intrebari si cauta raspunsuri pentru fiecare detaliu fata de care poti manifesta interes. Nu stii niciodata ce surprize iti poate rezerva furnizorul, astfel ca este mai bine sa fii la curent cu tot.

Te-ai fi gandit sa te informezi atent legat de clauzele contractuale? De multe ori lipsa informarii cu privire la termenul scadent al ultimei facturi la care se sisteaza furnizarea de gaze este de interes.

Alt aspect de care trebuie sa te interesezi este legat de modul in care iti permite furnizorul sa efectuezi plata. Indiferent daca esti sau nu sigur de colaborare, trebuie sa stii pe ce durata este valabil contractul. De multe ori conteaza si capacitatea echipei de a remedia avariile, timpul in care aceasta raspunde.

Cum te asiguri ca ai ales o companie de incredere, indreptatita sa furnizeze gaz? In acest sens ai posibilitatea de a verifica lista cu furnizorii care au licenta pentru asta, disponibila pe site-ul ANRE. Fiecare dintre furnizori trebuie sa isi prezinte disponibilitatea de a face oferte cu privire la servicii.

Iti poti face o idee vizavi de complexitatea optiunilor de care ar trebui sa ai parte atunci cand te hotarasti pentru serviciile unui anumit furnizor dupa cat de detaliate sunt informatiile pe care ti le ofera, de obicei pe pagina de prezentare sau la sediu.

Un reper si o recomandare totodata este Eva Energy. Poti afla tot ce te intereseaza legat de furnizarea de gaze de pe site-ul lor – eva-energy.ro.

Leave a Reply

Next Post

De ce sa alegi o husa din fibra de carbon pentru smartphone-ul tau

Un material complex, avand la baza un mix de chimicale, carbonul sub forma de fibre reprezinta o cale inedita de a proteja dispozitivul mobil contra factorilor negativi. Telefoanele inteligente sunt in permanenta supuse riscului de defectare, de accidentare, motiv pentru care protejarea lor devine o necesitate absoluta. Asta in conditiile […]