De ce sunt recomandate componentele auto originale pentru masinile Opel?

Realista

Compania Opel a aparut in Russelsheim, Germania, pe 21 ianuarie 1862 fiind fondata de catre Adam Opel, insa pentru inceput a produs masini de cusut. Ulterior in anul 1886 compania a trecut la biciclete cu roti foarte mari si a devenit un lider pe piata.

Abia in anul 1898, compania a inceput sa produca masini, dupa ce a fost incheiat un parteneriat cu lacatusul Friedrich Lutzmann. Prima productie sub sigla Opel a aparut in anul 1899, insa masinile nu au cunoscut un foarte mare succes.

Primele masini cu design propriu ale companiei Opel au aparut in 1902 in Hamburg.

Primul model de Opel a fost fiabil si robust, motiv pentru care masina a inceput sa fie apreciata de medici pentru ca puteau parcurge cu ea distante lungi pentru a vedea pacientii, pe drumuri cu suprafete accidentate. Acest moment conincide si cu debutul pe pata al companiei.

Masinile Opel s-au distins pe piata prin numeroasele caracteristici si la scurt timp au inceput sa participe la competitii.

Opel Rally Team a participat la Campionatul Mondial de Raliuri in anul 1980 cu modelul de Opel Ascona 400 si cu Opel Manta 400. La acest campionat Walter Rohry a castigat primul loc. In anult 1983 la Raliul Safari, compania Opel a castigat competitia cu ajutorul lui Ari Vatanen.

La finalul anilor 90, Opel a participat si la Campionatul International de Turism, castigand in anul 1996 cu opel Calibra. De asemenea, a participat si la cursa germana DTM intre anii 2000 si 2005 cu Opel Astra, insa desi a castigat numeroase curse, nu a castigat niciodata campionatul DTM.

In anul 2014, opel a prezentat o versiune de autoturism sport Rally Adam R2 numit si Opel Adam S, alimentat cu ajutorul unui motor turbo de 1.4 l care genereaza 150 CP. Aceasta masina poate atinge viteza de 100 km/h in doar 8 secunde.

Pentru ca este vorba despre o firma cu renume si istorie, in prezent pot fi gasite cu usurinta piese auto pentru Opel la preturi foarte avantajoase si insotite de garantia producatorului.

Autoturismele Opel sunt recunoscute pentru rezistenta si pentru calitatea pieselor sau a caroseriei, insa in momentul in care apar probleme, specialistii recomanda orientarea spre componentele originale pentru schimb.

Calitatea ar trebui sa fie cea mai importanta caracteristica a pieselor pentru masini, iar la acest capitol, piesele originale au de fiecare data castig de cauza.

Atunci cand este vorba despre componente cum ar fi franele, discurile, ambreiajul, cutia de viteze, elementele directiei sau suspensiile si cadrul de sustinere, nu trebuie sa se faca rabat de la calitate, pentru ca aceste componente sunt cele care ofera siguranta in procesul de utilizare al masinii.

Daca siguranta proprie nu este un subiect de interes, soferul ar trebui sa tina cont de siguranta pasagerilor din masina sa, dar si de siguranta celorlalti participanti la trafic, care nu ar trebui sa aiba de suferit din cauza unui sofer iresponsabil.

Componentele originale pentru Opel nu au un pret mare si fiecare posesor auto si le va permite, ceea ce inseamna ca nu exista niciun motiv pentru care sa se faca rabat de la calitate in favoarea unei diferente de pret minore.

Leave a Reply

Next Post

Obiectivele turistice din Sibiu care ar face invidios chiar si Parisul sau Berlinul

Sibiul este unul dintre orasele cele mai vizitate de catre turistii straini care ne calca pragul, fiind atrasi de arhitectura si simplitatea locurilor. In plus, deoarece omul sfinteste locul, nu este de mirare faptul ca Sibiul reuseste sa devina din ce in ce mai popular. Dar nu doar localnicii si […]