De ce sunt indicate cosmeticele bio

Realista

Daca nu stiti cum sa recunoasteti un produs bio, iata si raspunsul. Acesta va fi mereu certificate si va avea pe eticheta mentiuni: fara coloranti, fara parfumuri sintetice, fara PEG, PPG, parabeni, fara silicon si parafina.

Si, un lucru important, aceste produse nu sunt testate pe animale. Chiar daca se folosesc conservanti, acestia vor fi intotdeauna de origine vegetala.

Pentru a fi declarant “natural”, un produs cosmetic trebuie sa contina minim 15% ingrediente de origine naturala, iar pentru a obtine certificarea bio, regula este ca cel putin 95% din ingredientele produsului sa fie de origine naturala.

Un produs cosmetic clasic are la baza ingrediente chimice de care ne ferim, insa nu reusim sa scapam de ele din cauza obisnuintei si a preturilor ceva mai mici decat in cazul cosmeticelor bio.

Termenul de garantie este o alta diferenta intre cosmeticele bio si cele naturale. Cele bio au un termen de valabilitate de jumatate de an de la deschidere. In schimb, celelalte au ca termen intre 12 si 18 luni.

Cosmeticele bio nu contin substante modificate genetic si nici substante chimice care sunt atat de daunatoare organismului. De aceea, o crema pentru corp bio va lucra mereu in favoarea pielii si nu in detrimentul ei.

Dupa cum bine stiti, multe substante chimice patrund in epiderma, ceea ce inseamna ca acestea se acumuleaza la nivelul organelor, iar in timp pot duce la aparitia unor probleme de sanatate.

In cazul produselor cosmetic bio, in locul pigmentilor sintetici se utilizeaza coloranti de origine naturala ori pigmenti minerali. Daca nu le veti pastra in conditii optime, acest lucru duce la scurtarea termenului de valabilitate, mai ales daca aceste cosmetice au la baza 100% ingrediente de origine vegetala.

Aceste cosmetice bio se depoziteaza intr-un mediu uscat, ferit de lumina soarelui si la temperaturi cuprinse intre 18 si 25 grade Celsius.

Termen de valabilitate

Un produs bio are termen de valabilitate maxim sase luni, deoarece conservantii sunt de origine vegetala, iar din acest motiv conditiile de pastrare si utilizare trebuie sa fie respectate cu rigurozitate.

Pentru folosirea produselor cosmetice bio nu exista contraindicatii, insa daca va stiti cu alergie la uleiurile esentiale, de preferat este sa nu le folositi. Pielea noastra absoarbe 60% din substantele de ingrijire pe care le aplicam direct pe piele, iar copiii sunt mult mai sensibili decat adultii.

Sunt si produse bio destinate copiilor care sunt foarte indicate a fi folosite fara a provoca reactii adverse. Ca sa fiti siguri ca un produs cosmetic este bio, trebuie sa invatati sa cititi correct eticheta.

De evitat sunt ingredientele ca formaldehida, 1,4-dioxanul, SLES si SLS, dar si conservantii sintetici ca parabenii, alcoolul sintetic sau uleiul mineral. Un produs bio, pentru a fi apreciat de catre cumparatori, trebuie sa aiba un parfum placut si discret care este dat de uleiurile esentiale.

Leave a Reply

Next Post

Erotismul si masajul erotic, exista vreo legatura?

Desi este mentionat aproape la orice ora din zi si din noapte, erotismul este un subiect tabu, care inca nu este pe deplin inteles. Din aceasta cauza a neintelegerii totale sau macar corect a erotismului, se ajunge ca macar la un moment dat in viata un individ sa sufere o […]