Cum sa-ti echipezi masina corespunzator?

Realista

Fiecare posesor de masina ar trebui sa stie cum sa o echipeze pe aceasta corespunzator. Si aici ma refer la alegerea anvelopelor, deoarece acestea sunt una dintre cele mai importante componente ale unei masini.

Chiar daca unii nu pun mare pret si nu dau o mare importanta in ceea ce priveste alegerea anvelopelor auto, acestia trebuie sa stie ca anvelopele sunt singurul contact al unei masini cu carosabilul pe care circula, iar de aceea alegerea lor trebuie tratata ca atare si cu o maxima seriozitate.

In cazul in care porniti la drum cu anvelopele deteriorate, exista riscul ca oricand una dintre ele sa explodeze, iar daca in acel moment circulati cu viteza accidentul este inevitabil.

Pornind de la cele explicate mai sus, este necesar sa spunem ca atunci cand urmeaza sa pornim la drum si carosabilul pe care vom circula este unul incins de razele puternice ale Soarelui sau temperatura de afara este una crescuta peste medie, atunci trebuie sa ne asiguram ca masina noastra este dotata cu cauciucuri de vara.

Cauciucurile de vara au o textura mai groasa, iar din aceasta cauza sunt mult mai rezistente atunci cand circula pe drumuri incinse. Desigur, putem dota masina si cu cauciucuri de iarna atunci cand asfaltul este incins, caci si acestea vor avea performante bune, insa iesim in pierdere din cauza faptului ca acestea se vor deteriora intr- un timp destul de scurt.

In cazul in care urmeaza sa circulam cu masina pe un drum noroios sau inghetat sau in conditiile in care temperatura de afara este una foarte scazuta, este necesar sa ne dotam masina cu cauciucuri de iarna. Textura cauciucurilor de iarna poate ajuta o masina sa circule in conditii optime atunci cand carosabilul este inghetat, noroios sau acoperit de zapada. Mai mult decat atat, exista o lege in tara noastra care obliga toti soferii ca, atunci cand incepe iarna si temperaturile de afara scad dramatic, sa isi doteze masinile cu cauciucuri de iarna. In caz contrar, amenzile sunt unele destul de drastice si pe buna dreptate, caci atunci cand masinile sunt dotate cu cauciucuri de iarna in timpul sezonului rece, atunci riscul de derapaj este unul mult mai mic si franarea este una mult mai sigura.

Atat cauciucuri de vara cat si cauciucuri de iarna se pot gasi in orice magazin de specialitate si la orice service auto. Insa, in ultimul timp, astfel de magazine care se ocupa cu comercializarea de anvelope auto si-au facut aparitia chiar si pe internet. Astfel ca, cu un simplu click poti sa iti cumperi anvelope pentru masina ta, fara sa mai fii nevoit sa strabati magazinele din oras pentru achizitionarea unora la un pret destul de bun.

Leave a Reply

Next Post

Cum sa ai succes in afacerile online?

Se pare ca in zilele noastre, aproape nici o afacere nu mai poate sa fie conceputa fara a avea un website oficial, care sa contina cat mai multe date si detalii importante legate de firma, de domeniul de activitate, de produsele comercializate si nu in ultimul rand, pe un website […]