Conceptii gresite privind optimizarea site-urilor

Realista

Procesul de optimizare seo poate sa reprezinte o problema complexa pentru cei care detin un website, iar aici discutam in mod special despre acei proprietari de site care nu au prea multe cunostinte in acest domeniu.

Cu siguranta sunt in mediul online o multime de articole dar si de tutoriale care au rolul de a le oferi acestora consultanta, insa sunt si particularitati care nu se pot aplica fiecarui site in parte.

In cele ce urmeaza, vei putea sa vezi cateva sfaturi commune care necesita neaparat clarificari.

In primul rand, se spune ca scorul performantei conteaza foarte mult. Aici este important de precizat faptul ca se pot folosi diferite instrumente pentru testarea scorului de performanta al website-ului, insa in mod evident scorul de performanta nu este relevant. Tot ce conteaza foarte mult, este timpul de incarcare al paginilor de pe site.

Se spune iarasi ca atunci cand detii un website ai nevoie de toate tipurile de cache, insa cu siguranta vei putea sa gasesti in mediul online o multime de articole care iti vor sugera care ar fi tipurile de cache pe care ar cam trebui sa le instalezi.

Este important de precizat ca anumite forme de cache se executa la nivelul serverului, iar din acest motiv, pot exista restrictii privind implementarea lor in gazduirea shared, insa daca discutam despre VPS de la gazduire web de la Gazduire Enterprise, sau despre gazduirea dedicata, atunci cu siguranta optiunile sunt mai variate.

Cache-ul paginilor poate insa sa fie implementat si la nivel de platforma, iar ca un exemplu puten da pluginul WordPress, iar in acest fel, utilizatorului ii este mult mai usor sa il implementeze.

Se spune iarasi ca atunci cand ai un website, ai nevoie de un singur plugin pentru cache, iar un astfel de plugin, atunci cand este corect configurat, va ajuta de fiecare data, insa trebuie precizat faptul ca reprezinta ultimul nivel privind crearea unui site rapid.

Pentru optimizarea site-ului insa, cu siguranta mai sunt si alte aspecte care trebuiesc luate in considerare, iar aici putem sa amintim in primul rand gazduirea web.

Aceasta gazduire web reprezinta unul dintre cei mai importanti factori care pot spori viteza de incarcare a unui website, asa ca daca detii un site, este neaparat sa alegi un serviciu de gazduire web de cea mai buna calitate.

Un serviciu hosting de cea mai buna calitate, cu siguranta nu trebuie sa fie neaparat foarte scump, insa trebuie sa aiba toate caracteristicile de care are site-ul tau nevoie, dar si un suport tehnic care sa fie la orice ora disponibil.

Deasemenea, pentru optimizarea site-ului trebuie tinut cont si de tema utilizata, datorita faptului ca cea mai mare parte a codului site-ului provine din tema. Deci, o tema ineficient codata, cu siguranta va ingreuna viteza de incarcare a site-ului.

Plugin-urile conteaza foarte mult, iar aici este important de precizat faptul ca nu cantitatea lor este cea care conteaza ci calitatea acestora.

Ei bine, ideea este aceea ca, Cache-ul n poate sa remedieze un cod prost scris, insa intr-o alta masura poate mitiga efectele sale, iar componentele site-ului, cu cat sunt mai bune, cu atat site-ul va deveni mai rapid.

Leave a Reply

Next Post

Ceaiul verde – afla ce proprietati uimitoare are pentru intreg organismul

Cei mai multi dintre noi asociaza ceaiul verde cu dieta si curele de detoxifiere. Putini sunt cei care cunosc adevaratul efect pe care ceaiul verde ar putea sa il aiba asupra organismului. Cunoscut ca un vestit diuretic, consumul de ceai verde poate genera reactii in lant, avand proprietati curative. Iata […]