Cele mai frecvente intrebari despre Bitcoin

Realista

O criptomoneda (sau moneda cripta) este un activ digital care a fost special conceput pentru a functiona ca un mediu de schimb, iar aceasta care foloseste criptografie puternica pentru asigurarea tranzactiilor financiare, dar si pentru a controla crearea de unitati suplimentare si pentru a verifica transferul de active.

Criptomonedele folosesc controlul descentralizat, in comparatie cu moneda digitala centralizata si sistemele bancare centrale.

Atunci cand discutam despre criptomonede, nu cred ca mai este cazul sa precizam ca Bitcoin este cea mai cunoscuta si cea mai valoroasa astfel de moneda, iar aceasta poate fi tranzactionata si pe www.bitmahavi.com.

In legatura cu aceasta moneda au aparut o multime de informatii, iar oamenii sunt curios sa afle cat mai multe lucruri. In urmatoarele randuri vom prezenta cateva dintre cele mai mari curiozitati legate de Bitcoin.

Exista vreo limita a monedelor bitcoins?

Bitcoin este unic prin faptul ca vor fi create in total doar 21 de milioane de bitcoin. Cu toate acestea, aceasta nu va fi niciodata o limitare, deoarece tranzactiile pot fi denumite in subunitati mai mici ale unui bitcoin, cum ar fi biti – exista 1 000 000 de biti in 1 bitcoin.

Bitcoins-urile pot fi impartite la 8 cifre zecimale (0,000 000 01) si potential si mai mici unitati, daca acest lucru va fi vreodata necesar in viitor, deoarece dimensiunea medie a tranzactiei scade.

Bitcoin Nu va cadea intr-o spirala deflationista?

Teoria spiralelor deflationiste spune ca, daca se preconizeaza ca preturile vor scadea, oamenii vor muta cumparaturile in viitor pentru a beneficia de preturile mai mici.

Aceasta scadere a cererii ii va determina pe comercianti sa-si reduca preturile pentru a incerca sa stimuleze cererea, agravand problema si ducand la o depresie economica.

Desi aceasta teorie este o modalitate populara de a justifica inflatia dintre bancherii centrali, nu pare sa fie intotdeauna adevarata si este considerata controversata in randul economistilor. Electronica de consum este un exemplu de piata in care preturile scad constant, dar care nu este in depresie.

In mod similar, valoarea bitcoin-urilor a crescut de-a lungul timpului si totusi dimensiunea economiei Bitcoin a crescut dramatic si odata cu aceasta.

Deoarece atat valoarea monedei, cat si dimensiunea economiei sale au inceput la zero in 2009, Bitcoin este un contraexemplu pentru teoria care arata ca uneori trebuie sa fie gresita.

In pofida acestui lucru, Bitcoin nu este conceput pentru a fi o moneda deflationara. Este mai exact sa spunem ca Bitcoin este destinat sa se umfle in primii ani si sa devina stabil in anii urmatori.

Singura data cand cantitatea de bitcoin in circulatie va scadea este daca oamenii isi pierd din nepasare portofelele nereusind sa faca copii de rezerva. Cu o baza monetara stabila si o economie stabila, valoarea monedei ar trebui sa ramana aceeasi.

Nu reprezinta speculatia si volatilitatea o problema pentru Bitcoin?

Pentru a se stabiliza pretul bitcoinului, o economie la scara larga trebuie sa se dezvolte cu mai multe companii si utilizatori. Pentru ca economia pe scara larga sa se dezvolte, intreprinderile si utilizatorii vor cauta stabilitatea preturilor.

Din fericire, volatilitatea nu afecteaza principalele beneficii ale Bitcoin ca sistem de plata pentru a transfera bani din punctul A in punctul B.

Este posibil ca intreprinderile sa transforme instantaneu platile bitcoin in moneda locala, permitandu-le sa profite de avantajele Bitcoin fara fiind supus fluctuatiilor preturilor.

Deoarece Bitcoin ofera multe caracteristici si proprietati utile si unice, multi utilizatori aleg sa utilizeze Bitcoin. Cu astfel de solutii si stimulente, este posibil ca Bitcoin sa se maturizeze si sa se dezvolte intr-o masura in care volatilitatea preturilor va deveni limitata.

Ce se intampla daca cineva a cumparat toate bitcoin-urile existente?

Doar o fractiune de bitcoins emise pana in prezent se gaseste pe pietele valutare de vanzare. Pietele Bitcoin sunt competitive, ceea ce inseamna ca pretul unui bitcoin va creste sau va scadea in functie de oferta si cerere.

In plus, noile bitcoins vor fi emise in continuare pentru decenii urmatoare. Prin urmare, chiar si cel mai hotarat cumparator nu a putut cumpara toate bitcoinurile existente.

Aceasta situatie nu sugereaza totusi ca pietele nu sunt vulnerabile la manipularea preturilor; inca nu este nevoie de sume importante pentru a muta pretul pietei in sus sau in jos si, prin urmare, Bitcoin ramane un activ volatil pana in prezent.

Ce se intampla daca cineva creeaza o moneda digitala mai buna?

Se poate intampla asta. Deocamdata, Bitcoin ramane de departe cea mai populara moneda virtuala descentralizata, dar nu exista nicio garantie ca va pastra aceasta pozitie. Exista deja un set de valute alternative inspirate de Bitcoin.

Cu toate acestea, este probabil sa presupunem ca ar fi necesare imbunatatiri semnificative pentru o noua moneda care sa depaseasca Bitcoin in ceea ce priveste piata stabilita, chiar daca acest lucru ramane imprevizibil.

De asemenea, Bitcoin ar putea adopta imbunatatiri ale unei monede concurente, atat timp cat nu schimba partile fundamentale ale protocolului.

Leave a Reply

Next Post

Aseara am primit in dar lumea toata!

Oamenilor minunați trebuie să li se spună de un infinit de ori că sunt minunați, oamenilor minunați trebuie să li se spună neîncetat ce putere au tocmai pentru a o amplifica, oamenilor minunați trebuie să li se spună pe nume – Cătă! Cătă e cea mai mică soră a mea, […]