Ce trebuie sa stii atunci cand esti implicat intr-un accident rutier?

Realista

De multi ani de zile, sa ai o masina personala nu mai este un moft sau un lux, ci este o necesitate, pentru ca in fiecare zi cand te duci la servici folosesti autoturismul personal.

Tot de masina personala ai nevoie si atunci cand pleci la cumparaturi, cand ai de mers dintr-un capat in celalalt al orasului, sau atunci cand trebuie sa parasesti localitatea.

Ei bine, sa ai un autoturism insa, este din ce in ce mai greu, pentru ca va trebui ca pe langa acesta, sa cheltuiesti anumite sume de bani, pentru a te putea folosi de el.

Cand discutam despre aceste sume de bani, nu ne referim neaparat la pretul combustibilului, sau la reviziile necesare, ci ne referim la faptul ca trebuie sa platesti un impozit anual, trebuie sa platesti o rovinieta, si mai trebuie sa platesti si o polita de asigurare rca.

Si daca discutam despre polita de asigurare, cu siguranta te vei gandi ca ar fi cel mai bine sa inchei un rca ieftin, pentru ca astfel vei reusi sa mai economisesti din bani, pentru a-ti permite sa platesti si taxa de rovinieta. Si plus de asta, trebuie sa recunoastem faptul ca un rca ieftin nu este chiar atat de ieftin, raportat la salariile din Romania.

Polita de asigurare rca este acea polita de asigurare obligatorie pe care un sofer trebuie sa o plateasca, si care despagubeste vatamarile corporale sau decesul care a fost provocat de un accident rutier.

Deasemenea, o polita de asigurare poate sa despagubeasca orice tip de pagube materiale care au rezultat in urma unui accident usor, iar aici discutam despre autoturisme avariate, despre imobile sau chiar despre stalpi.

Politele de asigurare pot sa despagubeasca orice paguba rezultata datorita lipsei de utilizare a autoturismului persoanei prejudiciate, iar in cazul unui eventual proces, polita rca va suporta si cheltuielile de judecata platite de catre soferul nevinovat.

In cazul in care in urma accidentului, cei doi soferi implicati ajung la o intelegere amiabila care este acoperita de polita de asigurare RCA, atunci cand soferii se duc la asigurator, trebuie sa aiba asupra lor acel formular de constatare amiabila, care a fost completat de catre ambii soferi, sau procesul verbal intocmit de catre agentul de la politia rutiera.

Deasemenea, soferul pagubit mai trebuie sa aiba asupra sa si actul de identitate, dar si permisul de conducere, certificatul de inmatriculare al autoturismului, si cartea de identitate a acestuia.

Nu in ultimul rand, soferul pagubit trebuie sa aiba asupra sa si o procura notariala obtinuta de la proprietarul persoana fizica, in cazul in care a condus un autoturism care nu se afla in posesia sa.

In cazul in care nu detine o astfel de procura notariala, cu siguranta trebuie sa detina o imputernicire a prorprietarului care este persoana fizica.

Asadar, dupa cum se poate observa, in cazul in care esti implicat intr-un accident rutier, trebuie sa cunosti mai multe amanunte foarte importante, mai ales in cazul in care accidentul nu se petrece din cauza ta.

Leave a Reply

Next Post

Cum iti promovezi afacere in mediul online?

In momentul in care detii o afacere, mai mult ca sigur iti vei dori ca aceasta sa ajunga in scurt timp sa aiba succesul la care sperai inca dinainte de a lansa afacerea pe piata. Pentru asta insa, va trebui sa te gandesti serios sa duci o campanie intensa de […]