Ce figurine dinozauri puteti gasi in magazine? 

Realista

Figurinele dinozauri reprezintă unele dintre jucăriile preferate ale copiilor din ziua de astăzi, în special de către băieței, însă nici fetițele nu sunt excluse, mai ales dacă au o pasiune pentru aceste creaturi aparent ciudate.

Cu toate acestea, există numeroase jucării dinozauri, astfel încât alegerea lor reprezintă o adevărată corvoadă pentru părinți, mai ales dacă nu știu despre trecutul fiecărei specii de dinozauri.

Astfel, am ales să discutăm puțin despre aceste specii și despre impactul lor asupra naturii, mai ales că astfel de informații sunt destul de reduse pe cutia fiecărei figurine.

Kentrosaurus

Kentrosaurus este o specie de dinozauri descoperită pe teritoriul Tanzaniei de astăzi. Era, de asemenea, erbivor, dar și patruped. Mai mult de atât, avea un cap destul de mic, dar membrele posterioare drepte, astfel încât să își poată procura mâncarea.

În ceea ce privește înălțimea, acesta a avut peste 4 metri lungime, tocmai în scopul nutriției. Este ușor de recunoscut datorită cozii lungi, care era acoperită cu țepi, pentru a se apăra de eventualii prădători.

Acum, acest dinozaur mai poate fi găsit în magazinele de jucării, sub formă de figurine pentru copii sau în muzeele de specialitate.

Maiasaura

O altă specie de dinozauri de acum 60 de milioane de ani este maiasaura, descoperită pe teritoriul statului american de astăzi. Maiasaura atingea peste 9 metri înălțime, fiind astfel erbivor.

Mai mult de atât, acesta era atât patruped, cât și biped, având totodată ciocul plat și nasul gros. Pentru a se apăra, acesta avea o creastă formată doar din țepi.

La fel ca și kentrosaurus, şi maiasaura poate fi găsită în ziua de astăzi sub formă de figurine, respectând întru totul criteriile menționate la aceste puncte.

Sauropoda

Sauropodele reprezintă o specie de dinozauri, fiind reprezentate prin dimensiunile lor impresionante de la acea vreme. Coada şi gâtul erau foarte lungi, dar capul avea dimensiuni destul de reduse.

Pe lângă înălţimea deloc de neglijat, sauropodele au avut şi o greutate pe măsură, de aproximativ 100 de tone. Aşa cum era de aşteptat, această specie era formată din dinozauri patrupezi şi erbivori.

În final, sperăm ca acest articol a reuşit să vă introducă puţin în lumea mai puţin cunoscută a dinozaurilor de la acea vreme.

De asemenea, suntem convinşi că, data viitoare, când veţi cumpăra o noua figurină, fie ea şi pentru copil, veţi şti ce poveste să îi spuneţi, astfel încât să devină din ce în ce mai curios.

Leave a Reply

Next Post

Rame ochelari de vedere  - tipuri de rame in trendurile actuale

Tendintele actuale in moda ne spun ca pastelurile se poarta mult, in orice combinatie si in orice domeniu. Aceasta este o tendinta atemporala si feminina in voga pe care o vedem si in alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere. Gandeste-te la cate rame roz sau albastru pal ai vazut in […]