Ce ar trebui sa stii despre un vas hidrofor 200 l?

Realista

Hidroforul a ajuns sa fie un dispozitiv din ce in ce mai utilizat in zilele noastre, insa exista inca destul de multe necunoscute atunci cand vine vorba despre functionarea acestuia.

Din acest motiv, inca exista destul de multe persoane care se intreaba ce tip de hidrofor sa aleaga, tocmai pentru ca nu inteleg foarte bine specificatiile, sau pentru ca acestea sunt de cele mai multe ori ambigue.

Capacitatea unui vas hidrofor. Asa cum bine stim deja, hidroforul se bazeaza pe o componenta deosebit de importanta numita vas hidrofor. Asa cum electropompa isi are rolul ei in sistemul de alimentare, si un vas hidrofor 200 l sau 150 l sau de oricare alta capacitate, devine indispensabil.

Capacitatea vasului de expansiune se exprima in litri si face referire la cantitatea de apa ce poate fi stocata in interiorul unitatii, pana la utilizarea acesteia.

Astfel, vom vedea ca vom gasi vase hidrofor cu capacitate redusa, potrivite unor constuctii medii sau mici si vase hidrofor cu capacitati mari, cum ar fi vasele de 500 de litri.

Capacitatea este importanta deoarece nu mai poate fi modificata, iar ea poate sa influenteze modul de comportare al sistemului, in sensul ca o cantitatea prea mare de apa pompata, care nu va avea unde sa fie stovcata nu va aduce niciun fel de beneficii utilizatorului ci va crea o solicitare extrema adusa hidroforului.

Din acest motiv se marseaza foarte mult pe informarea corecta a beneficiarilor in ceea ce priveste vasele pentru hidrofor, tocmai pentru ca acestia sa poata alege inca de la bun inceput vasele potrivita ca dimensiune pentru lucrarile lor.

Materialele utilizate. In general vasele pentru hidrofor sunt realizate din otel sau tabla de otel de cea mai buna calitate. Daca va intrebati de ce este nevoie de asa o mare securitate, atunci poate ca ar fi bine de stiut faptul ca presiunile cu care lucreaza aceste produse sunt suficient de mari incat sa fie nevoie de materiale rezistente si durabile pentru a face fata impingerii laterale a apei, dar si presiunii aerului.

Practic, presiunea va apasa membrana elastica din interiorul camerei hidroforului, iar de acolo vom avea si eforturile despre care vorbim si impotriva carora materialul de structura va trebui sa opuna rezistenta.

Desi exista o demarcatie clara intre apa si aer, cu ajutorul membranei, efortul este cu atat mai mare cu cat vorbim despre o incinta inchisa ermetic, ca un bloc sub presiune interioara.

Pozitionarea in plan. Pozitionarea unui vas hidrofor 200 l poate diferi, iar aici nu exista conditionari. Vom vedea ca magazinele de profil ne ofera posibilitatea de a alege intre modele de vase hidrofor verticale si modele de vase hidrofor orizontale.

Alegerea in functie de acest aspect tine foarte mult si de spatiul tehnic alocat de fiecare utilizator in parte, insa este bine de stiut ca un hidrofor nu este doar vertical sau doar orizontal, ci poate fi ales in functie de propriile nevoi.

Alegerea unui vas pentru hidrofor nu trebuie sa constituie o corvoada, iar in momentul in care stii aceste informatii, atunci alegerile devin in mod inevitabil din ce in ce mai simple.

Leave a Reply

Next Post

Schimbarea furnizorului de gaze si optiunile pe care le ai

Daca ai luat decizia de a schimba furnizorul de gaze, din varii motive, atunci ar trebui sa o si pui in practica. Ai aceasta posibilitate, deci nu ar trebui sa te privezi de drepturi. Orice consumator de gaze in regim reglementat din tara noastra are aceasta posibilitate. Procesul dureaza in […]