Care sunt cele mai interesante obiective turistice din Havana?

Realista

Atunci cand doriti sa plecati intr-o vacanta exotica, Travel Matters va ofera posibilitatea de a vedea orase minunate precum Havana de exemplu, oras cu un numar foarte mare de obiective turistice.

Iata in continuare, care sunt cateva dintre cele mai interesante obiective turistice din Havana.

Museo Nacional de Bellas Artes

Raspandita pe doua campusuri, Bellas Artes este, fara indoiala, cea mai buna galerie de arta din Caraibe. Cladirea Arte Cubano cuprinde cea mai cuprinzatoare colectie de arta cubaneza din lume, iar sectiunea Arte Universal este expusa intr-un palat eclectic, cu vedere spre Parcul Central, cu flori exterioare care sunt la fel de impresionante ca si colectiile internationale de arta gasite in interior.

Bella Artes “Colección de Arte Cubano” prezinta arta pur cubaneza. Lucrarile sunt afisate in ordine cronologica incepand de la etajul 3 si sunt surprinzator de variate.

Artisti care sa aiba grija sunt Guillermo Collazo, considerat a fi primul mare artist cubanez; Rafael Blanco, cu picturile si schitele sale de desene animate; Raúl Martínez, un maestru al artei popului cubanez din anii 1960; si Wifredo Lam de tip Picasso.

Necrópolis Cristóbal Colón

Cimitirul principal din Havana (monument national), unul dintre cele mai mari din cele doua Americi, este renumit pentru iconografia sa religioasa si pentru statuile de marmura elaborate.

Departe de a fi ciudat, o plimbare prin aceste 57 hectare sfintite poate fi o plimbare educationala si emotionala prin analele istoriei cubaneze. O harta (CUC $ 1) care prezinta mormintele artistilor, sportivilor, politicienilor, scriitorilor, oamenilor de stiinta si revolutionarilor, este de vanzare la intrare.

Gran Teatrul de la Habana Alicia Alonso

Neo-barocul Gran Teatro de La Habana, Alicia Alonso, construit intre 1907 si 1914 ca un club social din Galicia, prezinta detalii arhitecturale foarte ornamentate si chiar exuberante; si etapa oficiala pentru Compania Nationala de Balet Cubaneza si sediul central al Festivalului International de Balet de Bienal.

Prezentarile dansului sunt punctele forte in fiecare weekend, de la balet la dansuri contemporane si coregrafii influentate de spanioli de catre companii din intreaga tara si in strainatate.

Plaza Vieja

Amplasata in 1559, Plaza Vieja este cea mai arhitecturala piata Havana, unde barocul cubanez se invecineaza perfect langa arta nouveau inspirata de Gaudi. Initial numit Plaza Nueva (New Square), a fost folosita pentru exercitii militare si mai tarziu a servit ca o piata in aer liber.

In timpul regimului Batista a fost construita o parcare subterana urata, dar aceasta monstruozitate a fost demolata in 1996 pentru a face loc unui proiect de renovare masiva.

Plaza Vieja are astazi propriul microbrewerie, scoala primara Angela Landa, o frumoasa fantana imprejmuita si, pe partea vestica, unele dintre cele mai frumoase vitraeli din Havana (vitralii).

Parcul istoric Militar Morro-Cabaña

Acest parc militar neacceptat, inclus in site-ul Patrimoniului Mondial Habana Vieja Unesco, este, fara indoiala, cel mai formidabil complex defensiv din imperiul colonial al Spaniei.

Este alcatuit din doua forturi de legatura: El Morro (Castillo de los Tres Santos Reyes Magnos del Morro), cu farul sau emblematic, si La Cabaña (Fortaleza de San Carlos de la Cabaña), un mini-oras minunat al unui bastion militar renumit apusul peste Malecón si legendara ceremonie de cañonazo.

Malecón

Malecón este una dintre zonele cele mai pline de suflete si cvasi-cubaneze ale orasului si un loc de intalnire prelungit pentru iubitorii de filme, filozofi, poeti, portughezi, pescari si vrajitori din Florida.

Castillo de los Tres Santos Reyes Magnos del Morro

Acesta a fost fortificat cu valuri, si este renumot pentru farul sau emblematic. A fost construit intre anii 1589 si 1630 pentru a proteja intrarea in portul Havana de pirati si invadatori straini (corsairul francez Jacques de Sores a inlaturat orasul in 1555).

Fortul are o forma poligonala neregulata, pereti grosi de 3 metri si un sant de aparare profunda, si este un exemplu clasic al arhitecturii militare renascentiste.

Timp de mai bine de un secol, fortul a rezistat numeroaselor atacuri ale privitorilor francezi, olandezi si englezi, dar in 1762, dupa un asediu de 44 de zile, o forta britanica de 14.000 de oameni a capturat El Morro atacand dinspre tarm. Faimosul far a lui Castillo a fost adaugat in 1844.

In afara de privelistile fantastice asupra marii si a orasului, El Morro gazduieste si un muzeu maritim care include o poveste nituita despre asediul fortului si o eventuala predare britanica in 1762, folosind cuvinte (in engleza si spaniola) si picturi.

Leave a Reply

Next Post

Cand fotografiile vorbesc mai mult decat mine

Mi-am propus ca Blog-ul ăsta să nu fie un fel de loc în care să arunc vorbe mari pentru brand-uri, idei de business sau oameni doar pentru că “dă bine” sau mai bine zis cineva cotizează bine. Însă mă țin de câteva zile să scriu asta, ori de câte ori […]