Alegerea unei scoli private

Realista

Intotdeauna raspundeti cu sinceritate la aceasta intrebare: ce cauta scoala? Este copilul meu potrivit pentru cerintele lor? Acest articol va arata cum sa obtineti acea potrivire importanta. Pentru gradinita particulara sector 1, intra pe Teddybar.ro.

Pe masura ce incepeti sa va gânditi la scolile private, veti adauga scoli din diferite surse la lista dvs. initiala de scoli potentiale. E in regula. Acceptati toate sugestiile si sfaturile in primele etape ale cautarii pentru scoala sau scolile potrivite.

Prietenii vor sugera scoli la care participa copiii lor. Familia va mentiona scoli pe care le-a urmat unchiul sau matusa. Si asa mai departe. In cele din urma, veti explora pe cont propriu.

Dupa ce ati explorat scoli si ati inclus toate celelalte sugestii pe care le veti primi, cel mai probabil veti ajunge la o lista de 5-10 scoli. Acum, aici procesul de cautare privata a scolii devine complicat.

De ce asta? Pur si simplu pentru ca trebuie sa parcurgeti acea lunga lista de scoli potentiale pâna la o lista mai bine gestionata, de 2-3 scoli. Selectarea unei scoli nu este ca si cum ai cumpara un ceas pe Amazon.

E ca si cum ai cumpara o casa. Si la fel cum ati cumpara o casa, trebuie sa va placa cu adevarat casa respectiva. De asemenea, trebuie sa va convingeti ca indeplineste toate nevoile si cerintele dumneavoastra. Aceleasi reguli ale se aplica si la alegerea scolii private potrivite.

  1. Nu va puneti toate ouale intr-un cos.

Despre ce vorbesc? Va avertizez sa includeti pe lista scurta doua scoli sigure. Scolile sigure sunt scoli despre care stii ca iti vor accepta copilul. Nu uitati ca scolile private nu sunt obligate sa-ti accepte copilul si, in plus, nu trebuie sa dea nici un motiv pentru asta.

Celelalte scoli de pe lista scurta pot fi scoli mai competitive. Depinde de tine. De exemplu, daca ati visat mereu ca copilul dvs. este la Exeter, atunci mergeti acolo. Daca Exeter il respinge, cel putin veti avea câteva scoli frumoase care il vor  accepta. Poate ca nu sunt Exeter, dar se va descurca bine oriunde va merge.

Cum stabiliti cât competitive sunt scolile? Inca o data, Private School Review isi construieste aceste valori in profilurile scolilor private din baza sa de date.

De exemplu, aici este rata de acceptare pentru Academia Deerfield din Deerfield, Massachusetts. O rata de acceptare de 16% face din Deerfield o scoala competitiva.

  1. Asociati scolile cu nevoile si cerintele dvs.

Acesta este un pas important. Fiecare scoala privata este unica. Aceasta ofera propriul curriculum academic, care depaseste, de obicei, orice cerinte de stat. Are propriul program atletic si activitati extrascolare.

Acest lucru face dificila compararea scolilor private. Fiecare este unica. Depinde de tine sa iti dai seama care dintre scolile tale se potrivesc cel mai bine nevoilor si cerintelor tale.

Asigurati-va ca scolile se potrivesc nevoilor dvs. specifice. De exemplu, daca aveti un copil care are un handicap usor de invatare, veti dori sa confirmati ca scoala dispune de personal specializat si programe de invatamânt care sa se ocupe de nevoile copilului dumneavoastra.

In mod similar, daca aveti un copil care sufera de tulburari de spectru de autism, veti dori sa va asigurati ca scoala dispune de personalul profesionist pentru a va invata copilul.

Majoritatea scolilor private au clase mici, dar, de cele mai multe ori, copiii cu nevoi speciale se dezvolta cu predare 1 la 1. Asigurati-va ca scolile pe care le evaluati ofera instructiunile individuale de care are nevoie copilul dumneavoastra.

Leave a Reply

Next Post

Cum trebuie sa arate magazinul tau?

In momentul in care vrei sa incepi o afacere, ai putea sa te gandesti la deschiderea unui magazin sau a unui supermarket, pentru ca desi sunt multe magazine in fiecare oras, cu siguranta vei avea un numar destul de mare de clienti, mai ales daca vei stii sa te promovezi […]

Ti-ar putea placea si