3 intrebari despre automatizarea incalzirii pentru pardoseala la care trebuie sa stii raspunsul

Realista

Cine nu si-ar dori o casa care sa iti ghiceasca nevoile si sa le rezolve fara ca tu sa fii nevoit sa modifici constant sisteme si setari?

Dezvoltarea tehnologiei ne promite tot mai multe programe personalizate, felxibilitate si un confort deosebit, dar care sunt secrete din spatele acestor noi facilitati?

Incluzand becuri, prize si termostate, o casa care citeste gandurile stie sa se adapteze la programul tau de vacanta, la nevoile si preferintele tale si ale familiei.

Un rol tot mai important in obtinerea unei case confortabile este jucat de incalzirea in pardoseala. Aceasta este metoda ideala prin care iti poti transforma locuinta intr-o mica oaza de relaxare, economisind in acelasi timp energie.

  1. Cum functioneaza sistemul de incalzire in pardoseala?

Un sistem de incalzire in pardoseala presupune existenta unei retele de conducte cu apa calda sau a unui covor de rezistente electrice montate sub pardoseala.

Acest sistem se poate monta in orice spatiu sau camera, sub diferite tipuri de materiale si poate fi functional pana la 60 de ani fara mententanta.

Inovatia acestui tip de sistem este faptul ca transforma intreaga pardoseala intr-un calorifer, eliminandu-le pe acestea din incapere si castigand astfel mai mult spatiu.

Caldura se distribuie deci mai uniform decat in cazul variantei clasice cu calorifer, nu exista tevi la vedere si are un efect benefic asupra persoanelor care sufera de alergie avand in vedere ca praful si alti alergeni nu mai sunt imprastiati prin intreaga locuinta.

  1. Care sunt avantajele automatizarii sistemului de incalzire in pardoseala?

Daca ai optat pentru un sistemul de incalzire in pardoseala ai observat cu siguranta ca viata ta este mai frumoasa, iar noi iti garantam ca daca il si automatizezi, va deveni mai simpla.

In functie de bugetul tau, poti alege termostate programabile sau neprogramabile. Vei scapa de grija pornirii, opririi sau reglarii sistemului pentru ca termostatele sunt dotate cu senzori de temperatura care mentin atmosfera din casa ta la un nivel ideal.

  1. De ce sa alegi un termostat programabil?

Termostatele programabile sunt cele mai indicate pentru reducerea consumului de energie. ERT50 de la Salus iti ofera trei programe presetate, dar iti ofera si doua programe personalizabile in functie de preferinte.

In plus, acest termostat permite setarea temperaturii in functie de momentul zilei pentru a optimiza folosirea energiei si pentru a reduce costurile. Regimul de noapte foloseste aceasta functie de reducere a temperaturii fara modificarea setarilor termostatului.

Pentru a fi sigur de montarea unui sistem de incalzire eficient nu uita sa tii cont de cateva sfaturi de baza:

  • Ai grija la plasarea senzorilor pentru pardoseala
  • Evita suprapunerea sau atingerea cablurilor de incalzire
  • Monteaza termostatul departe de lumina puternica a soarelui

Un sistem automatizat de incalzire ofera confort termic pe tot parcursul anului si, atunci cand incalzirea se produce de jos in sus, distributia caldurii este mai mare.

Prin montarea acestui sistem poti oberva chiar si imbunatatiri ale sanatatii si ale circulatiei prin mersul descult, direct pe podea.

Leave a Reply

Next Post

La tine in casa miroase a paine calda!? – Nu, dar ar putea mirosi :)

Mi se pare firesc de nefiresc că azi când o tipă știe să bucătãrească ceva, tipilor li se pare foarte wow. E un fel de sport extrem și latura asta. Ești cumva o curajoasă când prinzi o tigaie de mâner și mai știi și cum să-o mânuiești. Ce Ioana d’Arc, […]